Pečeně se švestkami
Ingredience
800 g vepřové pečeně
100 g sušených švestek
80 g anglické slaniny
olej
sůl
mletý pepř
tymián
Postup
Do omytého a osušného masa propíchneme ostrým nožem středem otvor. Vytřeme ho zevnitř solí a naplníme švestkami.
Zvenku pečeni ze všech stran osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme pár plátků anglické a na ně uložíme opečenou pečeni. Posypeme tymiánem a poklademe několika plátky slaniny.
Podlijeme trochou vody a přikryté upečeme v troubě doměkka (200°C).
Po upečení necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky.
Podáváme s dušeným kysaným zelím a bramborovými knedlíky.
Podobné recepty:
Medová pečínka,
Vepřové kung-pao,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Špaldová pizza,
Nikitin pekáček ,
Vepřové kostky Radegast,
Balkánská vepřová pečínka,
Oběd z papiňáku,
Kari špagety,
Pórek se šunkou,
Pikantní špekáčky,
Klobásky v zelenině,
Krkovička na zelí s noky,
Kotlety v medové lázni,
Doutníky,
Vepřová žebírka,
Vepřové nadivoko,
Vietnamská pánev,
Prokládaná kotleta,
Vepřová kýta v mléce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.