Sikulské kotlety
Ingredience
4 vepřové kotlety
500 g kysaného zelí
1 větší cibule
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky mleté papriky
0,5 lžičky mleté pálivé papriky
kmín
3 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej
Postup
Plátky masa na obvodu nařízneme a z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme ven. Do výpeku přidáme posekanou cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme papriku, poměr sladké a pálivé upravíme podle své chuti. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín (pokud ho není dost v zelí), zelí překrájené na menší kousky a osolíme. Kdo nerad příliš kyselou chuť, může zelí propláchnout vodou. Podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme opečené kotlety a pod pokličkou dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a toto vlijeme k poloměkkému masu. Promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Klobásy v bramborovém těstě,
Atlantik,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Pikantní ježci,
Nikitin pekáček ,
Židovská jehla,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Marinovaná vepřová panenka ,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Tlačenková podkova,
Špagetová bábovka se špenátem,
Vepřový perkelt,
Pivovarská bašta,
Košovská specialita,
Bramborový točenec,
Sikulské kotlety,
Maso se zeleninou,
Bigos,
Malá domácí tlačenka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.