Sikulské kotlety
Ingredience
4 vepřové kotlety
500 g kysaného zelí
1 větší cibule
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky mleté papriky
0,5 lžičky mleté pálivé papriky
kmín
3 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej
Postup
Plátky masa na obvodu nařízneme a z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme ven. Do výpeku přidáme posekanou cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme papriku, poměr sladké a pálivé upravíme podle své chuti. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín (pokud ho není dost v zelí), zelí překrájené na menší kousky a osolíme. Kdo nerad příliš kyselou chuť, může zelí propláchnout vodou. Podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme opečené kotlety a pod pokličkou dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a toto vlijeme k poloměkkému masu. Promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Chudákova husa,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Vepřový pilaf,
Vietnamská pánev,
Tlačenková podkova,
Buřty v pivní lázni,
Kari špagety,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Kotlety Tokio,
Bigos,
Lečo s uzeninou,
Pikantní maso,
Jazyk v pikantní omáčce,
Nadívaná vepřová pečeně,
Francouzské brambory,
Pikantní řízky v těstíčku,
Bábovka - tlačenka,
Irský hrnec,
Pečeně se švestkami,
Pikantní vepřové kotlety ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.