Sikulské kotlety

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vepřové kotlety
500 g kysaného zelí
1 větší cibule
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky mleté papriky
0,5 lžičky mleté pálivé papriky
kmín
3 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej

Postup

Plátky masa na obvodu nařízneme a z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme ven. Do výpeku přidáme posekanou cibuli a orestujeme do zesklovatění. Přisypeme papriku, poměr sladké a pálivé upravíme podle své chuti. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín (pokud ho není dost v zelí), zelí překrájené na menší kousky a osolíme. Kdo nerad příliš kyselou chuť, může zelí propláchnout vodou. Podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme opečené kotlety a pod pokličkou dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a toto vlijeme k poloměkkému masu. Promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:10:41 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři