Vepřové kostky se zeleninou
Ingredience
750 g vepřové kýty
5-6 malých cibulek
kousek celeru
2 mrkve
po snítce čerstvého oregana, rozmarýnu a tymiánu
400 g brambor
olivový olej
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Na pánvi nebo ve větším kastrolu rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme dohněda.
Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.
Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Cibulky oloupeme a necháme vcelku, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na kousky. Společně povaříme asi 10 minut v lehce osolené vodě.
Brambory oloupeme a pokrájíme na půlkolečka.
Zhruba po hodině dušení masa k němu přidáme uvařené cibulky s celerem a mrkví i s vodou ve které se vařily.
Přidáme i brambory a posekané bylinky a všechno společně dusíme do úplného změknutí masa i brambor (cca 30-40 minut).
Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:
Čínské vepřové nudličky,
Klobásové knedlíky,
Malá domácí tlačenka,
Rozmarýnové kotlety,
Špekáčky v leču se sýrem,
Plecko v zelenině,
Párkový koláč,
Vepřové na smetaně,
Vepřový tokáň ,
Debrecínské plátky,
Kotlety v marinádě,
Sikulské kotlety,
Kotlety po srbsku,
Kanonýrský guláš,
Lečo s uzeninou,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Marinovaná játra,
Tlačenková podkova,
Domácí šunka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.