Vepřové kostky se zeleninou
Ingredience
750 g vepřové kýty
5-6 malých cibulek
kousek celeru
2 mrkve
po snítce čerstvého oregana, rozmarýnu a tymiánu
400 g brambor
olivový olej
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Na pánvi nebo ve větším kastrolu rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme dohněda.
Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.
Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Cibulky oloupeme a necháme vcelku, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na kousky. Společně povaříme asi 10 minut v lehce osolené vodě.
Brambory oloupeme a pokrájíme na půlkolečka.
Zhruba po hodině dušení masa k němu přidáme uvařené cibulky s celerem a mrkví i s vodou ve které se vařily.
Přidáme i brambory a posekané bylinky a všechno společně dusíme do úplného změknutí masa i brambor (cca 30-40 minut).
Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:
Vepřová žebírka,
Námořnické kotlety,
Prokládaná kotleta,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Kotlety v zelenině,
Ražniči,
Klobásový pudink,
Chalupářská bašta,
Čínské vepřové nudličky,
Řízky s moravankou,
Těstoviny zase jinak,
Klobásky v zelenině,
Rošťáci,
Párky v županu,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Vepřové plátky po selsku,
Pajšl,
Bůček na bramborách,
Medvědí tlapy,
Vepřový tokáň ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.