Vepřové závitky ve znojemské omáčce

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty vepřové maso » Vepřové závitky ve znojemské omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

plátky vepřového masa
tenké plátky anglické slaniny
kousek slaniny vcelku
pikantní hořčice
sterilované okurky
sůl
mletý pepř
olej
1 velká cibule
2-3 lžíce hladké mouky

Postup

Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek anglické a půlku malé okurky. Smotáme do rolky a spíchneme jehlou.

V kastrolu rozpálíme olej a přisypeme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí cibule. Odstavíme.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a závitky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené závitky přendáváme do kastrolu na cibulový základ.

Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Až je maso měkké, závitky vyndáme na talíř. Do kastrolu vlijeme hrnek vody s rozkvedlanou moukou, promícháme, přidáme lžíci hořčice, nadrobno posekaných pár okurek a za stálého míchání přivedeme k varu.

Závitky vložíme zpátky do omáčky a ještě pár minut všechno společně povaříme.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:27:57 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři