Vepřové závitky ve znojemské omáčce
Ingredience
plátky vepřového masa
tenké plátky anglické slaniny
kousek slaniny vcelku
pikantní hořčice
sterilované okurky
sůl
mletý pepř
olej
1 velká cibule
2-3 lžíce hladké mouky
Postup
Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek anglické a půlku malé okurky. Smotáme do rolky a spíchneme jehlou.
V kastrolu rozpálíme olej a přisypeme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí cibule. Odstavíme.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a závitky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené závitky přendáváme do kastrolu na cibulový základ.
Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
Až je maso měkké, závitky vyndáme na talíř. Do kastrolu vlijeme hrnek vody s rozkvedlanou moukou, promícháme, přidáme lžíci hořčice, nadrobno posekaných pár okurek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Závitky vložíme zpátky do omáčky a ještě pár minut všechno společně povaříme.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podobné recepty:
Obrácené vepřové řízky ,
Francouzské brambory,
Kotlety po maďarsku,
Sikulské kotlety,
Kotlety na šlehačce,
Andulčino maso na zelenině,
Gyros řízky,
Rošťáci,
Špaldová pizza,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Medvědí tlapy,
Kotlety v medové lázni,
Ildinčina klobásovka,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Marinovaná játra,
Atlantik,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Vepřové kousky v těstíčku,
Pórek se šunkou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.