Vepřový pilaf
Ingredience
500 g vepřového masa (např. plecko)
lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžička mleté papriky
sůl
2 hrnky rýže
rajská omáčka
Postup
Maso pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno.
Do kastrolu dáme trochu sádla a na něm osmažíme cibuli do zezlátnutí. Přidáme papriku, maso, osolíme a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny.
Když je maso měkké, zamícháme k němu propláchnutou rýži a zalijeme horkou vodou tak, aby voda dosahovala asi 2 prsty nad rýži.
Přisolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. V troubě dusíme až je rýže hotová ( cca půl hodiny).
Ozdobnou mísu vypláchneme studenou vodou, natlačíme do ní pilaf, vyklopíme na talíř a kolem nalijeme omáčku.
Podobné recepty:
Bigos,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Vepřové kostky v leču,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Balkánská vepřová pečínka,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Atlantik,
Zapečené rizoto,
Masová směs v bramboráku,
Vepřový tokáň ,
Klobásové knedlíky,
Řízky herkules,
Buřtsalát,
Zázvorová vepřová pečeně,
Zapečené kotlety,
Kari špagety,
Kýta pod zeleninou,
Kotlety na houbách,
Pikantní ježci,
Moravští vrabci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.