Vepřový pilaf
Ingredience
500 g vepřového masa (např. plecko)
lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžička mleté papriky
sůl
2 hrnky rýže
rajská omáčka
Postup
Maso pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno.
Do kastrolu dáme trochu sádla a na něm osmažíme cibuli do zezlátnutí. Přidáme papriku, maso, osolíme a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny.
Když je maso měkké, zamícháme k němu propláchnutou rýži a zalijeme horkou vodou tak, aby voda dosahovala asi 2 prsty nad rýži.
Přisolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. V troubě dusíme až je rýže hotová ( cca půl hodiny).
Ozdobnou mísu vypláchneme studenou vodou, natlačíme do ní pilaf, vyklopíme na talíř a kolem nalijeme omáčku.
Podobné recepty:
Vepřové kostky Radegast,
Vepřové kotlety na jablkách ,
Ďábelské kotlety,
Kotlety na houbách,
Nadívaná vepřová pečeně,
Pradědovo tajemství,
Řízky s moravankou,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Řízky naruby,
Balkánská vepřová pečínka,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Zapečené řízky s hořčicí,
Pařížské řízky,
Hořčičná kýta v zelenině,
Pepřové vepřové,
Vepřové kostky se zeleninou,
Kýta pod zeleninou,
Kotlety s uzenou paprikou,
Kotlety na rýži,
Vepřový pilaf,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.