Zázvorová vepřová pečeně
Ingredience
1 - 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce mletého kmínu
sůl
1/4 l světlého piva
2 lžíce oleje
kousek sádla
4 - 5 cibulí
4 bobkové listy
Postup
Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran posypeme zázvorem a kmínem a koření do masa prsty vetřeme. Ze všech stran zlehka osolíme. Uložíme do vhodné nádoby, nejlépe skleněné nebo porcelánové. Pivo s olejem rozšleháme vidličkou a zalijeme jím maso v nádobě. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem či fólií a dáme do ledničky uležet na 12 - 24 hodin. Během marinování maso jednou převrátíme. Na pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso ze všech stran prudce opečeme dozlatova. Vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem z pánvičky a trochu podlijeme částí pivní marinády (pozor, prská). Maso obložíme na čtvrtky rozkrájenými oloupanými cibulemi, přidáme bobkové listy, přiklopíme a pomalu upečeme doměkka. Během pečení přeléváme maso výpekem, podle potřeby podléváme zbylou marinádou. Podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší obložené čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Podobné recepty:
Ildinčina klobásovka,
Domácí šunka,
Bigos,
Utopenci,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Rošťáci,
Párkový koláč,
Pikantní vepřové kotlety ,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Znojemské ragů,
Pajšl,
Pikant-kotlety v alobalu,
Pikantní omeleta,
Pradědovo tajemství,
Pikantní maso,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Vepřové závitky v alobalu ,
Bratislavské plecko,
Klobásový pudink,
Krkovička z trouby,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.