Zázvorová vepřová pečeně
Ingredience
1 - 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce mletého kmínu
sůl
1/4 l světlého piva
2 lžíce oleje
kousek sádla
4 - 5 cibulí
4 bobkové listy
Postup
Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran posypeme zázvorem a kmínem a koření do masa prsty vetřeme. Ze všech stran zlehka osolíme. Uložíme do vhodné nádoby, nejlépe skleněné nebo porcelánové. Pivo s olejem rozšleháme vidličkou a zalijeme jím maso v nádobě. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem či fólií a dáme do ledničky uležet na 12 - 24 hodin. Během marinování maso jednou převrátíme. Na pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso ze všech stran prudce opečeme dozlatova. Vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem z pánvičky a trochu podlijeme částí pivní marinády (pozor, prská). Maso obložíme na čtvrtky rozkrájenými oloupanými cibulemi, přidáme bobkové listy, přiklopíme a pomalu upečeme doměkka. Během pečení přeléváme maso výpekem, podle potřeby podléváme zbylou marinádou. Podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší obložené čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Podobné recepty:
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Kotlety Tokio,
Krkovička na zelí s noky,
Buřty v pivní lázni,
Bábovka - tlačenka,
Maso na cibuli,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Čínské vepřové nudličky,
Rošťáci,
Pikantní řízky v těstíčku,
Vepřová roláda,
Pečená krkovička,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Maso v mrkvi s hráškem,
Vepřové plátky po selsku,
Fazolové chilli plecko,
Zapečené rizoto,
Maso pečené v zelí,
Kotlety v leču,
Lečo s uzeninou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.