Znojemské plátky
Ingredience
4 - 6 plátků masa (vepřové, krůtí, kuřecí)
sůl
mletý pepř
hořčice
1 kostka masoxu
100 g kabanosu
100 g kyselých okurek
trochu hladké mouky
olej
2 vejce uvařená natvrdo
Postup
Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut). Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, kabanos a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme. Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Chobotnice z prvního patra,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Vepřová žebírka,
Luxusní špekáčky,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Kotlety po židovsku,
Oběd z papiňáku,
Moravští vrabci,
Smažené klobásy,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Kotlety v medové lázni,
Nadívaný vepřový bůček ,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Jižanské kotlety,
Bramborový točenec,
Rošťáci,
Fazolové chilli plecko,
Tlačenková podkova,
Kotlety Tokio,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.