Sekané řízky ve vinném těstíčku
Ingredience
600 g libového vepřového bůčku
200 ml mléka
strouhanku podle potřeby
sůl
pepř
1 lžíce oregána
3 vejce
100 ml bílého vína
3 lžíce hladké mouky
Čas přípravy
45 minut
Postup
Vykostěný libový bůček umelte, maso osolte, zalijte mléke, aby bylo ponořené a nechte několik hodin i do druhého dne v chladu odležet. Pak přebytečné mléko slijte, vmíchejte 1 vejce, sůl, pepř, oregano a podle potřeby strouhanku. Ze směsi utvořte menší řízečky. Rozšlehejte 2 vejce s bílým vínem a 3 lžícemi hladké mouky na polořídké těsto. Řízky v těstíčku obalujte a usmažte zvolna v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Z usmažených řízků odsajte papírovou utěrkou přebytečný tuk. Podávejte s různě upravenými brambory, bramborovou kaší nebo pečivem a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Buřtsalát,
Pikant-kotlety v alobalu,
Kotlety na másle s jablky,
Vepřové plátky s paprikou,
Těstoviny s klobásou,
Bagety s překvapením,
Plovdivské maso,
Špagetová bábovka se špenátem,
Luxusní špekáčky,
Vietnamská pánev,
Pikantní špekáčky,
Domácí šunka,
Bramborový točenec,
Maso podle Michala Davida,
Kotlety v medové lázni,
Pečená krkovička,
Prokládaná kotleta,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Přírodní řízek s hořčicí,
Moravští vrabci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.