Sekané řízky ve vinném těstíčku
Ingredience
600 g libového vepřového bůčku
200 ml mléka
strouhanku podle potřeby
sůl
pepř
1 lžíce oregána
3 vejce
100 ml bílého vína
3 lžíce hladké mouky
Čas přípravy
45 minut
Postup
Vykostěný libový bůček umelte, maso osolte, zalijte mléke, aby bylo ponořené a nechte několik hodin i do druhého dne v chladu odležet. Pak přebytečné mléko slijte, vmíchejte 1 vejce, sůl, pepř, oregano a podle potřeby strouhanku. Ze směsi utvořte menší řízečky. Rozšlehejte 2 vejce s bílým vínem a 3 lžícemi hladké mouky na polořídké těsto. Řízky v těstíčku obalujte a usmažte zvolna v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Z usmažených řízků odsajte papírovou utěrkou přebytečný tuk. Podávejte s různě upravenými brambory, bramborovou kaší nebo pečivem a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Pečené koleno,
Bábovka - tlačenka,
Žraločí ploutve,
Utopenci,
Párky v županu,
Pikantní vepřové kotlety ,
Debrecínské plátky,
Buřtsalát,
Vepřové kostky v leču,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Vepřová kýta v mléce,
Židovská jehla,
Chalupářská bašta,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Těstoviny s klobásou,
Kotlety Tokio,
Kotlety na rýži,
Těstoviny s játry,
Bábovka - tlačenka,
Sikulské kotlety,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.