Sekané řízky ve vinném těstíčku

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g libového vepřového bůčku
200 ml mléka
strouhanku podle potřeby
sůl
pepř
1 lžíce oregána
3 vejce
100 ml bílého vína
3 lžíce hladké mouky

Čas přípravy

45 minut

Postup

Vykostěný libový bůček umelte, maso osolte, zalijte mléke, aby bylo ponořené a nechte několik hodin i do druhého dne v chladu odležet. Pak přebytečné mléko slijte, vmíchejte 1 vejce, sůl, pepř, oregano a podle potřeby strouhanku. Ze směsi utvořte menší řízečky. Rozšlehejte 2 vejce s bílým vínem a 3 lžícemi hladké mouky na polořídké těsto. Řízky v těstíčku obalujte a usmažte zvolna v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Z usmažených řízků odsajte papírovou utěrkou přebytečný tuk. Podávejte s různě upravenými brambory, bramborovou kaší nebo pečivem a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři