Vepřové kotletky na jablkách
Ingredience
4 větší vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
1 cibule
2 jablka
1/4 l vývaru z masoxu
1 lžička hladké mouky nebo hotové jíšky
Čas přípravy
60 minut
Postup
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odpočinout. Pak kotlety vložíme do rozehřátého oleje a z každé strany je opékáme 3 minuty. Maso vyjmeme, snížíme teplotu a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka a promícháme. Podlijeme vývarem, vrátíme opečené kotlety a společně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Výpek zahustíme trochou jíšky nebo lžičkou mouky rozmíchané v troše vody a povaříme. Podle potřeby omáčku zředíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, přpadně cukrem nebo pepřem, můžeme pokapat citronem nebo sójovou omáčkou. Kotlety podlijeme omáčkou, ozdobíme plátkem jablka a podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:
Doutníky,
Vietnamská pánev,
Gyros řízky,
Těstoviny s játry,
Špagety zapečené v leču,
Pečeně se švestkami,
Pikantní maso,
Kotlety v zelenině,
Pivovarská bašta,
Marinovaná vepřová panenka ,
Zázvorová vepřová pečeně,
Chobotnice z prvního patra,
Maso podle Michala Davida,
Zapečené rizoto,
Bigos,
Kotlety na houbách,
Čínské vepřové nudličky,
Pštrosí vejce ,
Pečená krkovička,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.