Vepřové kotletky na jablkách
Ingredience
4 větší vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
1 cibule
2 jablka
1/4 l vývaru z masoxu
1 lžička hladké mouky nebo hotové jíšky
Čas přípravy
60 minut
Postup
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odpočinout. Pak kotlety vložíme do rozehřátého oleje a z každé strany je opékáme 3 minuty. Maso vyjmeme, snížíme teplotu a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka a promícháme. Podlijeme vývarem, vrátíme opečené kotlety a společně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Výpek zahustíme trochou jíšky nebo lžičkou mouky rozmíchané v troše vody a povaříme. Podle potřeby omáčku zředíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, přpadně cukrem nebo pepřem, můžeme pokapat citronem nebo sójovou omáčkou. Kotlety podlijeme omáčkou, ozdobíme plátkem jablka a podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:
Maso se zeleninou,
Pikantní ježci,
Pečeně se švestkami,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Luxusní špekáčky,
Kotlety po židovsku,
Vepřová kýta v mléce,
Těstoviny s játry,
Pikantní maso,
Oběd z papiňáku,
Žraločí ploutve,
Chudákova husa,
Dušené plecko na smetaně,
Vepřová žebírka,
Zapékané kotlety se sýrem,
Plovdivské maso,
Palačinky s párkem,
Vepřové plátky po selsku,
Kotlety po srbsku,
Francouzské brambory,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.