Klobásový pudink
Ingredience
300 g najemno postrouhané klobásy
20 g sádla
30 g hrubé mouky
200 ml mléka
3 vejce
sůl
chilli
pažitka
brusinky
Postup
Klobásy oloupeme a najemno nastrouháme nebo pomeleme. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Do vlažné kaše přidáme žloutky, postrouhanou klobásu, osolíme, okořeníme a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a společně s pažitkou vmícháme do našlehané směsi. Hmotu urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem. Papír na pečení zmačkáme, namočíme a vyždímáme. Překryjeme jím formu a provázkem ho pod okrajem přivážeme. Do velkého hrnce dáme pařák na ohřívání knedlí a vody tolik, aby sahala akorát po pařáček. Přivedeme k varu, na pařák postavíme bábovku a pod pokličkou vaříme 40 minut. Uvařený pudink vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Vyklopíme na talíř a ozdobíme brusinkami a pažitkou. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Pikantní řízky v těstíčku,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Athénská jehla,
Bábovka - tlačenka,
Námořnické kotlety,
Pikantní omeleta,
Růžové řízky,
Špekáčky v leču se sýrem,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Kari špagety,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Pikantní špekáčky,
Palačinky s párkem,
Jižanské kotlety,
Maso se zeleninou,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Vepřové kotlety na jablkách ,
Kotlety Tokio,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Rošťáci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.