Klobásový pudink

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g najemno postrouhané klobásy
20 g sádla
30 g hrubé mouky
200 ml mléka
3 vejce
sůl
chilli
pažitka
brusinky

Postup

Klobásy oloupeme a najemno nastrouháme nebo pomeleme. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Do vlažné kaše přidáme žloutky, postrouhanou klobásu, osolíme, okořeníme a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a společně s pažitkou vmícháme do našlehané směsi. Hmotu urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem. Papír na pečení zmačkáme, namočíme a vyždímáme. Překryjeme jím formu a provázkem ho pod okrajem přivážeme. Do velkého hrnce dáme pařák na ohřívání knedlí a vody tolik, aby sahala akorát po pařáček. Přivedeme k varu, na pařák postavíme bábovku a pod pokličkou vaříme 40 minut. Uvařený pudink vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Vyklopíme na talíř a ozdobíme brusinkami a pažitkou. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 18:13:59 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři