Špagetová bábovka se špenátem
Ingredience
350 g špaget
450 g špenátového protlaku
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
300 g šunkového salámu (nebo jiné uzeniny)
120 g nivy
80 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
česnek
trochu mléka
5 vajec
Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě, necháme je trochu tvrdší než obvykle.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku. Přidáme špenát, trošku podlijeme mlékem a podusíme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
Salám nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Scezené špagety promícháme se špenátem, salámem, nastrouhanou nivou a celými vejci. Hmotu přemístíme do bábovkové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 45 minut.
Po vytažení z trouby chvíli počkáme. Pak bábovku vyklopíme a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Podobné recepty:
Balkánská vepřová pečínka,
Chalupářská bašta,
Krkovička z trouby,
Vietnamská pánev,
Řízky s moravankou,
Zapečené rizoto,
Utopenci,
Kotlety po maďarsku,
Bramborový točenec,
Kari špagety,
Kotlety v zelenině,
Kotlety v marinádě,
Pivovarská bašta,
Vepřový perkelt,
Debrecínské plátky,
Zapečené řízky s hořčicí,
Oběd z papiňáku,
Kotlety Tokio,
Čínské vepřové nudličky,
Bábovka - tlačenka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.