Bramborák jako příloha
Ingredience
1 sáček práškové směsi na přípravu bramboráků (350 g)
2 středně velké brambory
3-5 stroužků česneku
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
majoránka
kmín
olej
Postup
Obsah sáčku vysypeme do misky a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Vejce rozklepneme do odměrky a dolijeme vodou do 350 ml. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. K sypké směsi přidáme rozmačkaný česnek (podle chuti), vodu s vejcem, brambory a dobře promícháme. Nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 15 minutách pečení potřeme povrch bramboráku lehce olejem a pečeme dalších asi 15 minut do zezlátnutí povrchu.
Podáváme jako přílohu k uzenému či pečenému masu se zelím, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Špagety se třemi druhy sýra,
Bramborový dort,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pochoutkové těstoviny,
Sýrové tyčky,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Špagety s medovou omáčkou,
Voňavé bramboráčky,
Jihočeské zelňáky ,
Sýrové kuličky,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Dušená kapusta s bramborami,
Těstoviny se zelím,
Grahamový se sojovou moukou,
Hermelín,
Bylinkové brambory,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Kari cuketa s tofu,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.