Bramborák jako příloha
Ingredience
1 sáček práškové směsi na přípravu bramboráků (350 g)
2 středně velké brambory
3-5 stroužků česneku
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
majoránka
kmín
olej
Postup
Obsah sáčku vysypeme do misky a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Vejce rozklepneme do odměrky a dolijeme vodou do 350 ml. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. K sypké směsi přidáme rozmačkaný česnek (podle chuti), vodu s vejcem, brambory a dobře promícháme. Nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 15 minutách pečení potřeme povrch bramboráku lehce olejem a pečeme dalších asi 15 minut do zezlátnutí povrchu.
Podáváme jako přílohu k uzenému či pečenému masu se zelím, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Bílý sýrový chléb,
Cuketová čína,
Strouhanec s mákem,
Zeleninové palačinky,
Tofu řízky,
Těstovinové lečo,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Květák se smetanovou omáčkou,
Pšenično-žitný chleba,
Kari čočka,
Cuketa jako lasagne,
Květákové kari s hráškem,
Celozrnný mňam chlebík,
Špaldový podmáslový chléb,
Rychlé plněné placky,
Sýrové špecle,
Cukeťáci,
Chléb se šalvějí a semínky,
Chléb s česnekem,
Tříhrnkový chléb se semínky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.