Bramborák jako příloha

Hodnocení receptu

Ingredience

1 sáček práškové směsi na přípravu bramboráků (350 g)
2 středně velké brambory
3-5 stroužků česneku
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
majoránka
kmín
olej

Postup

Obsah sáčku vysypeme do misky a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Vejce rozklepneme do odměrky a dolijeme vodou do 350 ml. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. K sypké směsi přidáme rozmačkaný česnek (podle chuti), vodu s vejcem, brambory a dobře promícháme. Nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 15 minutách pečení potřeme povrch bramboráku lehce olejem a pečeme dalších asi 15 minut do zezlátnutí povrchu.
Podáváme jako přílohu k uzenému či pečenému masu se zelím, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 18:31:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři