Česnekový lilek
Ingredience
1 lilek
několik stroužků česneku
sůl
mletý pepř
olivový olej
balkánský sýr
bazalka
Postup
Omytý lilek rozpůlíme. Do řezné plochy uděláme nožem zářezy a do každého strčíme tenký plátek česneku. Pokropíme olivovým olejem (2-3 lžíce na každou půlku), osolíme, poprášíme čerstvě namletým pepřem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme do změknutí lilku (cca 30 minut, podle velikosti).
Upečený lilek na talíři obložíme čerstvou zeleninou, posypeme kostičkami balkánského sýra a lístky bazalky.
Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Omeleta s houbami,
Rýžová kaše s ovocem,
Pšenično-žitný chleba,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Sýrové krokety,
Zahradníkovy tousty,
Zapečené brambory s bylinkami,
Zeleninové rizoto,
Savojský quiche,
Hrachové placky s brokolicí,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Špenátové placky,
Chléb se šalvějí a semínky,
Italská pizza,
Domácí langoše,
Květákové placičky,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Dýňová kaše,
Bramborové tvarožníky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.