Česnekový lilek
Ingredience
1 lilek
několik stroužků česneku
sůl
mletý pepř
olivový olej
balkánský sýr
bazalka
Postup
Omytý lilek rozpůlíme. Do řezné plochy uděláme nožem zářezy a do každého strčíme tenký plátek česneku. Pokropíme olivovým olejem (2-3 lžíce na každou půlku), osolíme, poprášíme čerstvě namletým pepřem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme do změknutí lilku (cca 30 minut, podle velikosti).
Upečený lilek na talíři obložíme čerstvou zeleninou, posypeme kostičkami balkánského sýra a lístky bazalky.
Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Chléb se šalvějí a semínky,
Těstoviny se zelím,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Květák na mozeček,
Zahradníkovy tousty,
Bramborové suflé s bylinkami,
Obyčejný hrnkový chleba,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Halušky s brynzou,
Jablkové knedlíky,
Bramborový dort,
Grahamky,
Slovenské halušky,
Špaldový celozrnný bochník,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Sýrové totellini,
Cukeťáci,
Špenátové placky,
Bramboráky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.