Česnekový lilek
Ingredience
1 lilek
několik stroužků česneku
sůl
mletý pepř
olivový olej
balkánský sýr
bazalka
Postup
Omytý lilek rozpůlíme. Do řezné plochy uděláme nožem zářezy a do každého strčíme tenký plátek česneku. Pokropíme olivovým olejem (2-3 lžíce na každou půlku), osolíme, poprášíme čerstvě namletým pepřem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme do změknutí lilku (cca 30 minut, podle velikosti).
Upečený lilek na talíři obložíme čerstvou zeleninou, posypeme kostičkami balkánského sýra a lístky bazalky.
Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Bramborové placičky zapečené se sýrem,
Květákové kari s hráškem,
Kokosový chlebík,
Dýňová kaše,
Sýrové kuličky,
Pizza chléb,
Šumava - chléb,
Pšenično-žitný chleba,
Cizrna s rajčaty,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Rýžový pudink,
Brambory na smetaně,
Rýžová kaše s ovocem,
Špagety Viva Italia,
Šnečci se sýrovou náplní,
Bylinkové brambory,
Celozrnný semínkový chlebík,
Opečenky z kolínek,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Celozrnný pšeničný bochník,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.