Savojské brambory

Hodnocení receptu

Ingredience

1-1,5 kg brambor
600 ml mléka
4 vejce
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
150-180 g tvrdého sýra
máslo na vymazání pekáče

Postup

1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče

V mléce rozšleháme ruční metličkou celá vejce, osolíme, opepříme, omuškátujeme a vmícháme nastrouhaný sýr.

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky (cca 2-3 mm) a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. Zalijeme je mléčnou směsí, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Po 30-40 minutách pokličku sundáme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:32:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři