Savojské brambory
Ingredience
1-1,5 kg brambor
600 ml mléka
4 vejce
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
150-180 g tvrdého sýra
máslo na vymazání pekáče
Postup
1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče
V mléce rozšleháme ruční metličkou celá vejce, osolíme, opepříme, omuškátujeme a vmícháme nastrouhaný sýr.
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky (cca 2-3 mm) a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. Zalijeme je mléčnou směsí, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Po 30-40 minutách pokličku sundáme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Smažená cuketa,
Bramborové dukátky,
Kari cuketa s tofu,
Cibulové placky,
Květák v pivním těstíčku,
Brambory na smetaně,
Šnečci se sýrovou náplní,
Otrubové slané pečivo,
Balkánský pekáč,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Rýžová kaše s ovocem,
Těstovinové lečo,
Rýžový pudink,
Chlebozávin,
Lúčenecký bílý chléb,
Bramborové suflé s bylinkami,
Domácí langoše,
Zelňáky,
Chléb se šalvějí a semínky,
Cuketa jako lasagne,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.