Slaná ovesná kaše
Ingredience
100 g ovesných vloček
800 ml vody
sůl
1 lžíce sádla nebo oleje
1 menší cibule
Postup
Vločky nasypeme na rozpálenou pánev a za stálého míchání je lehce nasucho opražíme. Vsypeme je do hrnce s vodou, osolíme a vaříme za občasného promíchání dokud nezhoustnou na kaši (trvá to asi 15 minut). Podle chuti dosolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle. Na talíři kaši přelijeme osmaženou cibulkou.
Pro masožravce doporučuju cibulku smažit na rozškvařené slanině, nebo společně s cibulí osmažit kostičky uzeniny.
Z tohoto množství jsou dvě porce.
Podobné recepty:
Slovenské halušky,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Kari čočka,
Balkánské taštičky,
Špagety s medovou omáčkou,
Savojský quiche,
Sójové nudličky se zeleninou,
Bramborové placky se sýrem,
Celozrnný mňam chlebík,
Sýrové tyčky,
Knedle s vajíčkem,
Zeleninové placičky,
Šnečci se sýrovou náplní,
Čínské nudle,
Kapustový prejt,
Kynuté trojlístky,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Celozrnný pšeničný bochník,
Tofu na rajčatech,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.