Slaná ovesná kaše
Ingredience
100 g ovesných vloček
800 ml vody
sůl
1 lžíce sádla nebo oleje
1 menší cibule
Postup
Vločky nasypeme na rozpálenou pánev a za stálého míchání je lehce nasucho opražíme. Vsypeme je do hrnce s vodou, osolíme a vaříme za občasného promíchání dokud nezhoustnou na kaši (trvá to asi 15 minut). Podle chuti dosolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle. Na talíři kaši přelijeme osmaženou cibulkou.
Pro masožravce doporučuju cibulku smažit na rozškvařené slanině, nebo společně s cibulí osmažit kostičky uzeniny.
Z tohoto množství jsou dvě porce.
Podobné recepty:
Sýrový nákyp,
Pizza chléb,
Noky čtyř druhů sýrů,
Zeleninové placičky,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Česnekový chléb,
Cuketová pánev,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Celozrnný mňam chlebík,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Bramborové suflé s bylinkami,
Slaná ovesná kaše,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Tortellini s rajčaty,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Voňavé bramboráčky,
Chlebové bochánky,
Řepa z papíru,
Grahamový s rozmarýnem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.