Slaná ovesná kaše
Ingredience
100 g ovesných vloček
800 ml vody
sůl
1 lžíce sádla nebo oleje
1 menší cibule
Postup
Vločky nasypeme na rozpálenou pánev a za stálého míchání je lehce nasucho opražíme. Vsypeme je do hrnce s vodou, osolíme a vaříme za občasného promíchání dokud nezhoustnou na kaši (trvá to asi 15 minut). Podle chuti dosolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle. Na talíři kaši přelijeme osmaženou cibulkou.
Pro masožravce doporučuju cibulku smažit na rozškvařené slanině, nebo společně s cibulí osmažit kostičky uzeniny.
Z tohoto množství jsou dvě porce.
Podobné recepty:
Bylinkové brambory,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Grahamky,
Hrachové placky s brokolicí,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Cibulové placky,
Hrachové placky s brokolicí,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Langoše,
Sýrové totellini,
Pečený sýr,
Šumava - chléb,
Čočka s rýží,
Otrubové slané pečivo,
Čili špagety,
Jablkové knedlíky,
Savojský quiche,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.