Strouhanec s mákem

Hodnocení receptu

Ingredience

250 g polohrubé mouky
250 g hrubé mouky
200 g syrových brambor
2 dl mléka
2 vejce
50 g kvasnic
5 lžic oleje
2 lžíce máku
1 lžíce soli
1 lžíce majoránky
4 stroužky česneku
špetka cukru
sádlo na maštění strouhance během pečení

Postup

Do vlažného mléka dáme špetku cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a důkladně z nich vymačkáme tekutinu (vylijeme). Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, sůl, majoránku, mouku, česnek a vzešlý kvásek. Zaděláme řídké těsto, které necháme 20 minut kynout. Nakynuté ho nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, urovnáme povrch a posypeme hustě mákem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut do zrůžovění. Během pečení potíráme povrch rozpuštěným sádlem.
Tolik původní recept. Já jsem během pečení nepotírala, upečený jsem hned po vytažení z trouby potřela trochu olejem.
Výborný je teplý i studený, se zeleninovým salátem, ale i samotný k čaji či pivu, případně jako originální příloha k masu či uzenině.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:36:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři