Špenátová roláda
Ingredience
1 kostka mraženého špenátového protlaku
4 žloutky
ze 4 bílků sníh
3 vrchovaté lžíce hrubé mouky
špetka prášku do pečiva
sůl
Náplň: 250g měkkého tvarohu
100g strouhané nivy nebo ementálu
200g zakysané krémovité smetany
3 stroužky česneku
sůl
Postup
Rozmrzlý špenát vymačkáme a smícháme se žloutky, moukou s práškem do pečiva a sněhem z bílků. Osolíme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě ( asi 200°C ) 10 - 15 minut. Upečený plát překlopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a celé srolujeme i s oběma papíry. Po vychladnutí rozvineme, potřeme náplní ( pro oko můžeme přidat proužky červené papriky ) připravenou ušleháním všech přísad a opět srolujeme. Dáme vychladit do ledničky a krájíme na plátky.
Podobné recepty:
Pšenično-žitný chleba,
Bílý sýrový chléb,
Zapékané okurky,
Pizza chléb,
Pečený lilek,
Květákové placičky,
Pečený sýr,
Slovenské halušky,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Cuketa po řecku,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Bramborové tvarožníky,
Krokodýl,
Smažená cuketa,
Bramborák se zelím,
Těstovinové lečo,
Amoletový dort s rajčaty,
Čínské nudle,
Bramborové dukátky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.