Špenátové placky
Ingredience
1 balíček mraženého špenátového protlaku (450 g)
1 cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce mléka
sůl
pepř
špetka oregana
2 vejce
10 lžic hladké mouky (s mírným kopečkem)
olej na smažení
tvrdý sýr
ostrý kečup
Postup
Špenát necháme úplně rozmrazit a puštěnou vodu slijeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano, celá vejce, mléko, nadrobno pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mouku a promícháme. Množství mouky případně upravíme, záleží na tom, kolik vody ve špenátu zůstalo. Mělo by vzniknout těsto husté asi jako na bramboráky. Na rozpáleném oleji smažíme placky z obou stran. Hotové na talíři potřeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Z tohoto množství jsou 2 - 3 porce.
Podobné recepty:
Špagety s medovou omáčkou,
Zapékané okurky,
Sýrové krokety,
Aglio Olio e Peperoncino,
Bramborák se zelím,
Chlebozávin,
Celozrnný semínkový chlebík,
Grahamový chléb se semínky,
Zeleninové palačinky,
Cukeťáci,
Chléb s česnekem,
Chalupářská omeleta,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Chléb s ovesnými vločkami,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Vegetariánské ražniči,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Zelňáky,
Bramboráky,
Čili špagety,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.