Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Ingredience
400 g těstovin
8 dobře vyzrálých rajčat
3 - 4 stroužky česneku
150 g taveného sýra
větší hrst bazalky
trocha olivového oleje
sůl
pepř
trochu strouhaného parmazánu
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Česnek posekáme nadrobno, rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Otrháme všchny lístky z bazalky (stopky nepoužívat). V pánvi krátce orestujeme česnek na olivovém oleji a přidáme tavený sýr. Mícháme dokud se sýr neroztaví, pokud zůstanou malé kousky, nevadí. Vmícháme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme, promícháme, přivedeme k varu, povaříme 1 - 2 minuty a vypneme. K obsahu pánve přimícháme uvařené a scezené těstoviny a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme rajčátkem a bazalkou.
Podobné recepty:
Rychlé plněné placky,
Květák se smetanovou omáčkou,
Pšenično-žitný chleba,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Šoulet,
Slaná ovesná kaše,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Zeleninové palačinky,
Opečenky z kolínek,
Jihočeské zelňáky ,
Tortellini s rajčaty,
Špenátová roláda,
Levné langoše,
Grahamky,
Bylinkový chlebíček,
Chléb s ovesnými vločkami,
Dušená kapusta s bramborami,
Bramborové placky se sýrem,
Nivovo-cibulový nářez,
Těstoviny se zelím,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.