Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Ingredience
400 g těstovin
8 dobře vyzrálých rajčat
3 - 4 stroužky česneku
150 g taveného sýra
větší hrst bazalky
trocha olivového oleje
sůl
pepř
trochu strouhaného parmazánu
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Česnek posekáme nadrobno, rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Otrháme všchny lístky z bazalky (stopky nepoužívat). V pánvi krátce orestujeme česnek na olivovém oleji a přidáme tavený sýr. Mícháme dokud se sýr neroztaví, pokud zůstanou malé kousky, nevadí. Vmícháme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme, promícháme, přivedeme k varu, povaříme 1 - 2 minuty a vypneme. K obsahu pánve přimícháme uvařené a scezené těstoviny a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme rajčátkem a bazalkou.
Podobné recepty:
Špenátové placky,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Bramborové placičky zapečené se sýrem,
Špagety Viva Italia,
Pizza,
Bramborák jako příloha,
Zeleninové rizoto,
Rýžová kaše s ovocem,
Pizza chléb,
Kynuté trojlístky,
Langoše z ledničky,
Levné langoše,
Zelňáky,
Cuketové lívanečky,
Voňavé bramboráčky,
Bylinkový chlebíček,
Květákové placičky,
Balkánský pekáč,
Chléb s ovesnými vločkami,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.