Míč

Hodnocení receptu

Ingredience

hranatý korpus: 7 vajec
280 g cukru krupice
7 lžic oleje
260 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
světlý kulový korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
hnědý kulový korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
110 g hladké mouky
10 g kakaového prášku
vanilkový krém: 500 g másla
200 g vanilmixu
580 ml vody
2 lžíce rumu
8 lžic moučkového cukru
nutellový krém: 500 g másla
200 g vanilmixu
580 ml vody
2 lžíce rumu
5 lžic nutelly
dále: velká plechovka broskvového kompotu
rum
potahovací hmota (white icing)

Postup

Hranatý korpus upečeme ve formě 25x25 cm. Kulové korpusy upečeme ve formě na plněné dorty, možno nahradit kulatou miskou. Všechny korpusy necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Vanilkový krém: vanilmix zalijeme vodou s rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po lžících vešleháme vanilmix.

Nutellový krém: vanilmix zalijeme vodou s rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo vyšleháme s nutellou do pěny a po lžících vešleháme vanilmix.

Hranatý korpus dvakrát prokrojíme, promažeme nutellovým krémem a proložíme broskvemi nakrájenými na plátky. Po ztuhnutí celý pomažeme zbytkem krému zvenku.

Kulové korpusy vodorovně rozkrájíme na 5 částí a přeskládáme tak, aby každá polokoule byla složená na střídačku ze světlých a hnědých plátů piškotu. Promažeme je světlým krémem a sestavíme kouli, jednu "vrcholovou" část nepoužijeme, aby míč měl dole rovnou plochu, na které bude stát. Celý míč pomažeme zvenku krémem a dáme ztuhnout do ledničky.

Ztuhlý hranatý korpus potáhneme zeleně obarvenou potahovací hmotou.

Míč pokryjeme vyřezanými pětiúhelníky a šestiúhelníky (délka strany 43 mm).

Hotový míč postavíme na hranatý korpus a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:18:02 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři