Krůtí kýta na smetaně

Hodnocení receptu

Ingredience

1 krůtí kýta
1 pórek
2 kolečka citronu
po 5 kuličkách nového koření a pepře
4-5 bobkových listů
tymián
1 sklenice zeleniny Halali (320 g)
sůl
olej
250 ml smetany
2 lžíce mouky

Postup

Osušenou kýtu ze všech stran potřeme olejem, posolíme a vložíme do pekáče lehce vytřeného olejem. Posypeme tymiánem a ostatním kořením. Kolem masa rozložíme pokrájený pórek a kýtu zalijeme sterilovanou zeleninou. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě (230°C) pečeme do změknutí masa. Občas přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme.
Měkké maso vyjmeme z pekáče, obereme z kosti, vytaháme šlachy a naporcujeme.
Z pekáče vyndáme bobkové listy. Ostatní vlijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Přecedíme do kastrolu, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a chvíli povaříme.
Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:26:55 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři