Krůtí kýta na smetaně
Ingredience
1 krůtí kýta
1 pórek
2 kolečka citronu
po 5 kuličkách nového koření a pepře
4-5 bobkových listů
tymián
1 sklenice zeleniny Halali (320 g)
sůl
olej
250 ml smetany
2 lžíce mouky
Postup
Osušenou kýtu ze všech stran potřeme olejem, posolíme a vložíme do pekáče lehce vytřeného olejem. Posypeme tymiánem a ostatním kořením. Kolem masa rozložíme pokrájený pórek a kýtu zalijeme sterilovanou zeleninou. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě (230°C) pečeme do změknutí masa. Občas přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme.
Měkké maso vyjmeme z pekáče, obereme z kosti, vytaháme šlachy a naporcujeme.
Z pekáče vyndáme bobkové listy. Ostatní vlijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Přecedíme do kastrolu, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a chvíli povaříme.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Drůbeží plátky v hořčičné omáčce,
Krůtí rolka,
Játra na cibulce,
Krůta s mandlovou nádivkou,
Krůtí pochoutka,
Drůbeží plátky na karí v jablečné omáčce,
Krůtí soté,
Krůtí soté,
Krůtí roláda se špenátem,
Krůtí medailonky s bramboráčky,
Krůtí plátky v pikantní omáčce,
Flamendr,
Játrová směs na špagety,
Krůtí závitek se špenátem a šunkou,
Krůtí prsa v těstíčku,
Krůtí kýta na smetaně,
Drůbeží játra s jablky na kari,
Krůtí roládky,
Chilli con carne,
Krůtí kari medailonky,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.