Dračí tlamy

Hodnocení receptu

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky
4 plátky šunky
4 dlouhé feferonky
200 g nivy
sůl
mletý bílý pepř
lžíce másla
olej
4 olivy

Postup

Maso naklepeme a z každé strany osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek šunky, feferonku a přehneme napůl tak, aby kousek šunky a špička feferonky vyčnívaly ven. Spíchneme párátky nebo kovovými jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a každý kousek z obou stran opečeme. Pak trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 15 minut). Potom maso posypeme strouhaným sýrem, znovu přiklopíme a necháme nivu rozpustit. Maso vyndáme z pánve, přisypeme do ní zbytek sýra, necháme roztavit, zjemníme máslem a můžeme servírovat. Na talíři "drakům" vytvoříme oči z půlek oliv. Podáváme s rýží nebo bramborami (americké, hranolky, ...).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 15:56:28 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři