Medové kuře
Ingredience
1 celé kuře
3 lžíce medu
3 lžíce oleje
1 lžička chilli
sůl
tymián
1 velká cibule
250 ml smetany na vaření
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
Postup
Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky a ze všech stran osolíme.
V misce rozšleháme vidličkou med, olej a chilli. Touto směsí potřeme ze všech stran čtvrtky kuřete, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme tymiánem a obložíme kousky cibule. Podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách potřeme zbytkem marinády, přikryjeme pokličkou a upečeme doměkka.
Měkké maso vyjmeme z pekáče. Do výpeku nalijeme mouku rozkvedlanou v hrnku vody (vody můžeme dát i méně, záleží kolik jí zůstalo pod kuřetem), smetanu, promícháme a vrátíme na chvíli do trouby, aby se mouka povařila.
Kuře na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborami, knedlíkem, … co kdo rád.
Podobné recepty:
Kuřecí v ostré omáčce,
Kuřecí prsa s kuskusem,
Azu,
Kuře Halali,
Sezamky,
Toskánské kuřátko,
Suvlaki na bylinkách,
Bylinkové plátky v omáčce,
Kořeněná kuřecí směs,
Kuře na divokém koření,
Andulčino maso na zelenině,
Pórkovo-žampionová směs,
Indická kuřecí pánev,
Fofr kuřokousky,
Kuřecí maso s játry,
Kuřecí špízy s nivou ,
Kuře jako kachna,
Kuře s bylinkami a citronem ,
Červené špízy,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.