Medové kuře

Hodnocení receptu

Ingredience

1 celé kuře
3 lžíce medu
3 lžíce oleje
1 lžička chilli
sůl
tymián
1 velká cibule
250 ml smetany na vaření
1 vrchovatá lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky a ze všech stran osolíme.
V misce rozšleháme vidličkou med, olej a chilli. Touto směsí potřeme ze všech stran čtvrtky kuřete, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme tymiánem a obložíme kousky cibule. Podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách potřeme zbytkem marinády, přikryjeme pokličkou a upečeme doměkka.
Měkké maso vyjmeme z pekáče. Do výpeku nalijeme mouku rozkvedlanou v hrnku vody (vody můžeme dát i méně, záleží kolik jí zůstalo pod kuřetem), smetanu, promícháme a vrátíme na chvíli do trouby, aby se mouka povařila.
Kuře na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborami, knedlíkem, … co kdo rád.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 20:07:41 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři