Kapustový bochník

Hodnocení receptu

Ingredience

1 středně velká hlávka kapusty
500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
2 vejce
150 g uzeného bůčku
1 sáček rýže ve varném sáčku (120 g)
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
česnek podle chuti
1 cibule
3 lžíce oleje

Postup

Z kapusty obereme větší listy a zbytek pokrájíme na nudličky.

Rýži uvaříme a necháme vychladnout.

Cibuli nakrájíme a na oleji osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájenou kapustu a společně smažíme, až kapusta změkne a zmenší objem. Necháme vychladnout.

Mleté maso promícháme s vejci, osolíme a okořeníme. Vmícháme na kostičky pokrájený bůček, rýži a podušenou kapustu. Všechno promícháme.

Kulatý cedník nebo misku vyložíme čistou utěrkou nebo plátnem a pak kapustovými listy. Vzniklou "kapustovou misku" naplníme masovou směsí a přikryjeme jedním nebo dvěma kapustovými listy.

Každé dva protilehlé rohy plátna pevně svážeme.

Celý "uzlík" vložíme do osolené vařící vody a pod pokličkou vaříme hodinu.

Potom opatrně vytáhneme z vody, odstraníme plátno a bochník necháme chvíli odpočinout.

Podáváme teplý s rajskou omáčkou a houskovými knedlíky, nebo studený s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:33:09 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři