Masové kapsy
Ingredience
masová směs: 400 g mletého masa
1 menší pórek
150-200 ml kečupu
sůl
oregano
koření gyros
olej
těsto: 100 g celozrnné pšeničné mouky
200 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička sušeného oregana
200 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
na dokončení: 1 vejce
kmín
Postup
Nejdříve připravíme maso. Na rozpáleném oleji osmažíme mleté maso dohněda. Přidáme pokrájený pórek, osolíme, okořeníme, podlijeme kečupem a pod pokličkou asi 20 minut dusíme. Necháme vychladnout.
V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kořením. Přilijeme mléko a olej a vařečkou promícháme. Až se hmota spojí, vyndáme na vál a rukama pořádně propracujeme. Lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Větší polovinu těsta rozválíme na obdélník a rozkrájíme na 8 stejných obdélníčků. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a na každý dáme hromádku masa (bez puštěného tuku). Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zbytek těsta rozválíme na trochu menší obdélník a rozkrájíme opět na 8 obdélníčků, trochu užších než ty první. Každý obdélníček přejedeme mřížkovým válečkem a přikryjeme jím maso. Okraje dobře přimáčkneme. Hotové kapsy potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a posypeme kmínem.
Na plechu necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dozlatova 10-15 minut.
Podobné recepty:
Kapustový pekáč,
Placky starého města,
Sekaná z pekárny,
Pilaf s mletým masem,
Pečené želvičky,
Kuličky v muškátové omáčce,
Sekaná s párkem,
Masové koule v sýrové omáčce,
Masovo-pórkové tašky,
Švédské kuličky,
Kapustová bábovka,
Kapustová bábovka,
Skládané koložvárské zelí,
Čufty,
Masová omáčka na těstoviny,
Sýrové prsty,
Hradecké koule,
Lasagne se špenátem,
Sekaná pečeně po středomořsku,
Káhirské špagety,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.