Pasticcio

Hodnocení receptu

Ingredience

400 g makaronů
200 g strouhaného sýra (nejlépe parmezán)
700 g mletého masa
2 cibule
150 g rajského protlaku (nebo plechovka sterilovaných krájených rajčat)
sůl
mletý pepř
oregano
1 lžička mleté skořice
100 ml červeného vína
1 l mléka
100 g másla
5-6 lžic hladké mouky
3 vejce
muškátový oříšek
trochu strouhanky
olivový olej

Postup

Makarony uvaříme ve slané vodě na skus.

Na dvou lžících oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme maso, dobře promícháme s cibulí a opečeme do zhnědnutí.

Osolíme, opepříme a vmícháme oregano a protlak. Podlijeme vínem, přidáme skořici a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši - bešamel. Odstavíme, osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vmícháme žloutky a polovinu sýra.

Scezené makarony promícháme s druhou polovinou sýra a se sněhem ušlehaným z bílků.

Pekáč vytřeme olejem a rozložíme makarony. Na ně rozprostřeme maso a zalijeme bešamelem.

Povrch posypeme tenkou vrstvičkou strouhanky a pokropíme olejem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu, asi 40 minut.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:06:37 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři