Skládané koložvárské zelí

Hodnocení receptu

Ingredience

0,7 l kysaného zelí (může být i sterilované)
2 cibule
olej
hrnek rýže nebo 1 sáček rýže uvařené
350 g mletého masa
sůl
pepř
mletá sladká paprika
drcený kmín
1 klobása
1 smetana na šklehání
sterilovaná kukuřička

Postup

V kastrolku necháme na oleji zeskovatět cibuli, vyklopíme na ni zelí s trochou láku a chvíli podusíme. Připravíme si rýži: v sáčku uvaříme. Pokud máme rýži volnou, tak ji propláchneme, na oleji mírně opražíme, zalejeme vodou a podusíme.
Maso: smícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, dáme pepř, kmín a sladkou mletou papriku. Vmícháme na tenší kolečka nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme připravenou rýži.
Pekáček vyložíme pečícím papírem, na něj dáme polovinu zelí, potom mleté maso s klobáskou, podle chuti posypeme kukuřičkou a pokryjeme druhou polovinou zelí. Smetanu mírně osolíme, dáme do ní trochu mleté sladké papriky a nalejeme ji na vše v pekáčku. Pečeme nejprve přikryté v troubě na 200°C, potom odkryté asi 45 minut, až zelí na povrchu mírně zrůžoví.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:22:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři