Ryba v citronové strouhance

Hodnocení receptu

Ingredience

4 porce ryby
cca 200 g strouhanky
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
hladká mouka
2 vejce
1 lžička sušeného oregana
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
3 lžíce olivového oleje

Postup

Omyté a osušené porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30-60 minut odležet.

Strouhanku smícháme s oreganem, špetkou pepře a citronovou kůrou. Vejce rozšleháme.

Plátky ryby obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.

Obalené kousky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme 20 minut při 200°C.

Podáváme se sýrovo-bazalkovou bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:28:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři