Zapečený pangasius

Hodnocení receptu

Ingredience

4 kusy pangasia
brambory podle hladu strávníků
1 větší mrkev
1 menší pórek
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
1 vejce
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
koření na ryby
mletý kmín
sezamové semínko
olivový olej

Postup

Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme.
Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:45:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři