Zapečený pangasius
Ingredience
4 kusy pangasia
brambory podle hladu strávníků
1 větší mrkev
1 menší pórek
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
1 vejce
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
koření na ryby
mletý kmín
sezamové semínko
olivový olej
Postup
Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme.
Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).
Podobné recepty:
Pstruh na másle se šalvějí,
Pangasalát,
Smažené rybí filé,
Ryba pod peřinou,
Zapečená rybka,
Zlatá rybka slaná,
Pangasius na zelenině s houbami ,
Ryba liu (treska),
Pražma královská s pečenými brambory ,
Lososové minichlebíčky ,
Pangasius raz-dva,
Smažené pangakousky,
Pangarolky,
Tuňákové brambory,
Rybí filé po ďábelsku,
Pstruh po mlynářsku,
Filé v alobalu,
Smažené rybky,
Lázeňské filé,
Pstruh na másle s mandlemi,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.