Kapr po cikánsku

Hodnocení receptu

Ingredience

1 menší kapr
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1 lžička octa
2 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
2 vejce
strouhanka
olej

Čas přípravy

60 minut

Postup

Z kapra odstraníme šupiny, vykucháme h, hlavu a vnitřnosti můžeme použít na polévku. Maso nakrájíme na porce a částečně vykostíme. Pak osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme octem. Necháme chvíli odležet. Poté každou porci obalíme v mouce smíchané s paprikou (podle chuti lze použít směs sladké a pálivé papriky), namočíme do rozšlehaných vajec, které můžeme nastavit trochou mléka a obalíme ve strouhance. Na horkém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší ušlehanou s horkým mlékem, máslem a konzervou propláchnutého a okapaného hrášku. Místo česneku můžeme kapra ochutit zázvorem, nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři