Kapr po cikánsku
Ingredience
1 menší kapr
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1 lžička octa
2 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
2 vejce
strouhanka
olej
Čas přípravy
60 minut
Postup
Z kapra odstraníme šupiny, vykucháme h, hlavu a vnitřnosti můžeme použít na polévku. Maso nakrájíme na porce a částečně vykostíme. Pak osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme octem. Necháme chvíli odležet. Poté každou porci obalíme v mouce smíchané s paprikou (podle chuti lze použít směs sladké a pálivé papriky), namočíme do rozšlehaných vajec, které můžeme nastavit trochou mléka a obalíme ve strouhance. Na horkém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší ušlehanou s horkým mlékem, máslem a konzervou propláchnutého a okapaného hrášku. Místo česneku můžeme kapra ochutit zázvorem, nasekanou petrželkou nebo bazalkou.
Podobné recepty:
Kapr na hořčici,
Filé v sýrovém kabátku,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Lososové minichlebíčky ,
Losos s koprovými brambůrkami,
Pstruh na másle se šalvějí,
Pangasius v žampionech,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
Losos s pórkem,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Pstruh po mlynářsku,
Filé v alobalu,
Špenátový pekáč s rybou,
Pangasius po mlynářsku,
Sezamová rybička,
Pangasius v pivním těstíčku,
Filé po cigánsku,
Zapečená rybka,
Pstruzi na bazalce,
Kari kapr,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.