Vietnamská pánev
Ingredience
800 g vepřové kýty
3 lžíce krystalového cukru
5 - 6 lžíc rybí omáčky
dva svazky naťové cibulky
1 lžička solamylu
sůl
Postup
Cukr dáme do kastrólku a za stálého míchání necháme rozpustit na karamel. Zalijeme troškou vody a vaříme až vznikne tmavá hustá tekutina. Odstavíme a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na malé kousky, polijeme rozvařeným karamelem a rybí omáčkou a promícháme. Karamelu a omáčky jen tolik, aby se maso obalilo, neměla by na dně misky zůstat stát žádná tekutina. Přikryjeme pokličkou nebo fólií a necháme přes noc uležet v ledničce.
Cibulky pokrájíme i s natí a vmícháme do masa. Pánev vytřenou olejem rozehřejeme, vyklopíme na ni maso a za stálého míchání opékáme doměkka. Nakonec osolíme a podlijeme hrnkem vody, ve které jsme rozmíchali solamyl a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýžovými nudlemi.
Podobné recepty:
Vepřové nadivoko,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Pivovarská bašta,
Pórek se šunkou,
Buřty v pivní lázni,
Prokládané brambory,
Zapékané kotlety se sýrem,
Luxusní špekáčky,
Párkový koláč,
Tlačenková podkova,
Řízky naruby,
Medová pečínka,
Zasýřené kotlety,
Maso pečené v zelí,
Vepřové kostky Radegast,
Bábovka - tlačenka,
Kotlety po srbsku,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Medvědí tlapy,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.