Balkánská vepřová pečínka
Ingredience
1 kg vepřové kýty nebo plecka
8 - 10 stroužků česneku
sůl
pepř
po troše sušeného tymiánu a rozmarýnu
8 lžic oleje
1 kg malých brambor
200 ml bílého vína
6 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu
zelená petrželka
Postup
Oloupané stroužky česneku podélně rozřízneme na poloviny nebo třetiny a obalíme je ve směsi soli a pepře. Omyté maso osušíme, ostrým nožem do něj několikrát píchneme a do vzniklých otvorů vtlačíme kousky česneku. Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem, vložíme do pekáčku vytřeného olejem, přikryjeme a necháme do druhého dne uležet v chladu. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme. Po 30 minutách maso otočíme a přidáme k němu do pekáče oloupané brambory. Osolíme je a přelijeme protlakem nebo kečupem, který jsme rozmíchali se 4 lžícemi vína. Podlijeme zbylým vínem, přikryjeme a upečeme doměkka (asi hodinu). Měkké maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami, které na talíři posypeme zelenou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Zapečené rizoto,
Buřtsalát,
Čertův měšec,
Špagety zapečené v leču,
Zázvorová vepřová pečeně,
Pštrosí vejce ,
Diblíkův propálený chřtán,
Bagety s překvapením,
Vepřové kostky Radegast,
Pajšl,
Andulčino maso na zelenině,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Tlačenková podkova,
Pórek se šunkou,
Plovdivské maso,
Židovská jehla,
Kotlety v leču,
Přírodní řízek s hořčicí,
Těstoviny zase jinak,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.