Bratislavské plecko

Hodnocení receptu

Ingredience

600-700 g vepřového plecka
1 velká nebo 2 malé cibule
1 malá mrkev
kousek celeru
2-3 lžíce sterilovaného hrášku
1 sterilovaná okurka
mléko
150-200 ml smetany
sůl
mletý pepř
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2-3 lžíce citronové šťávy
olej

Postup

Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 10 minut povaříme.
Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou. Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:00:55 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři