Čertův měšec

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g vepřové kýty
200 g klobásy
80 g slaniny
200 g kysaného zelí
100 ml smetany
80 g cibule
60 g tuku
100 ml vývaru z kostky masoxu
1 vejce
mletá sladká paprika
kari koření
hladká mouka
sůl

Postup

Z kýty nakrájíme přes vlákna řízky, mírně naklepeme. Naplníme kysaným zelím, plátkem slaniny, dílkem vařeného vejce a kouskem klobásy.

Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a upevníme nití. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku.

Měšce vyjmeme a do tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme, přidáme papriku a kari, trochu zarestujeme a vrátíme opečené maso.

Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Podle potřeby přidáme vývar a povaříme. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme s vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:05:56 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři