Kanonýrský guláš
Ingredience
5O0 g plecka
3 velké brambory
2 čerstvé papriky
1 plechovka sterilovaných červených fazolí
4 velké cibule
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
5 - 6 stroužků česneku
2 lžíce zásmažky (koupené hotové nebo doma udělané)
trochu oleje
cibule a petrželová nať na ozdobení
Postup
Na rozehřátém oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, přidáme k ní na kostky pokrájené maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Přidáme mletou papriku a kmín, osolíme, opepříme, promícháme, přisypeme na kostičky nakrájené oloupané brambory, na proužky nakrájené papriky, zcezené propláchnuté fazole, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka ( v tlakovém hrnci půl hodiny). Až je maso měkké, přidáme zásmažku, majoránku a ještě chvilku povaříme. Nakonec dochutíme solí a prolisovaným česnekem. Na talíři ozdobíme kroužky cibule a zelenou petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
Podobné recepty:
Kotlety na rýži,
Kotlety na másle s jablky,
Bagety s překvapením,
Maso se zeleninou,
Mumie,
Kotlety po maďarsku,
Balkánská vepřová pečínka,
Bigos,
Azu,
Vepřové nadivoko,
Rošťáci,
Pikantní masové placičky,
Andulčino maso na zelenině,
Pečené koleno,
Medvědí tlapy,
Dušené plecko na smetaně,
Růžové řízky,
Kotlety v leču,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Krabí závitky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.