Krkovička na cibuli se slaninou
Ingredience
500 g krkovičky
100 g anglické slaniny
2 velké cibule
1 bílá paprika
4-5 stroužků česneku
sůl
koření adžika
trochu oleje
hladká mouka
Postup
Cibuli a anglickou nakrájíme na kostičky, papriku na nudličky, česnek prolisujeme.
Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme, posypeme adžikou a obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, maso z obou stran prudce opečeme a vyndáme z pánve. Do výpeku nasypeme cibuli se slaninou a za stálého míchání usmažíme dorůžova. Přidáme papriku a česnek, promícháme, podlijeme trochou horké vody, na směs naskládáme opečené plátky masa a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít.
Podáváme se špeclemi, rýží, knedlíkem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Doutníky,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Zapečené rizoto,
Zapékané kotlety se sýrem,
Chobotnice z prvního patra,
Vepřové kousky v těstíčku,
Kotlety po maďarsku,
Bramborová pizza,
Kotlety v zelenině,
Kotlety na cuketě,
Zasýřené kotlety,
Znojemské plátky,
Kanonýrský guláš,
Malá domácí tlačenka,
Bigos,
Klobásový pudink,
Klobásové knedlíky,
Pivovarská bašta,
Irský hrnec,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.