Medová pečínka

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg vepřové pečeně vcelku
4 lžíce olivového oleje s feferonkami
2 lžíce medu
sůl
mletý kmín
sušený rozmarýn
2 cibule
600 g brambor
hrstka sušených švestek

Postup

Olivový olej smícháme s medem a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.

Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem.

Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct na 180°C.

Až je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švesty a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory.

Dopečeme do měkka.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:40:21 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři