Medová pečínka
Ingredience
1 kg vepřové pečeně vcelku
4 lžíce olivového oleje s feferonkami
2 lžíce medu
sůl
mletý kmín
sušený rozmarýn
2 cibule
600 g brambor
hrstka sušených švestek
Postup
Olivový olej smícháme s medem a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.
Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem.
Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct na 180°C.
Až je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švesty a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory.
Dopečeme do měkka.
Podobné recepty:
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Chudákova husa,
Kotlety na cuketě,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Medvědí tlapy,
Irský hrnec,
Vepřové plátky po selsku,
Řízky s moravankou,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Bratislavské plecko,
Klobásky v zelenině,
Klobásové knedlíky,
Prokládaná kotleta,
Pradědovo tajemství,
Námořnické kotlety,
Špagetová bábovka se špenátem,
Pepřové vepřové,
Těstoviny s klobásou,
Pikantní ježci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.