Medová pečínka
Ingredience
1 kg vepřové pečeně vcelku
4 lžíce olivového oleje s feferonkami
2 lžíce medu
sůl
mletý kmín
sušený rozmarýn
2 cibule
600 g brambor
hrstka sušených švestek
Postup
Olivový olej smícháme s medem a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.
Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem.
Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct na 180°C.
Až je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švesty a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory.
Dopečeme do měkka.
Podobné recepty:
Pikant-kotlety v alobalu,
Vepřové na smetaně,
Vepřové závitky v alobalu ,
Doutníky,
Debrecínské plátky,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Tlačenková podkova,
Čínské vepřové nudličky,
Pekingští hadi,
Vepřové maso v zelenině,
Francouzské brambory,
Nadívaná vepřová pečeně,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Plovdivské maso,
Smažené klobásy,
Pikantní omeleta,
Pikantní špekáčky,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Nikitin pekáček ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.