Medová pečínka
Ingredience
1 kg vepřové pečeně vcelku
4 lžíce olivového oleje s feferonkami
2 lžíce medu
sůl
mletý kmín
sušený rozmarýn
2 cibule
600 g brambor
hrstka sušených švestek
Postup
Olivový olej smícháme s medem a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.
Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem.
Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct na 180°C.
Až je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švesty a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory.
Dopečeme do měkka.
Podobné recepty:
Malá domácí tlačenka,
Doutníky,
Klobásové knedlíky,
Pikantní pečená žebírka ,
Maso podle Michala Davida,
Vepřové maso v zelenině,
Vepřové kousky v těstíčku,
Nikitin pekáček ,
Čínské vepřové nudličky,
Kýta pod zeleninou,
Vepřové na smetaně,
Maso se zeleninou,
Pikantní maso,
Bůček na bramborách,
Schovančiny plátky,
Vepřová roláda,
Klobásy v bramborovém těstě,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Přírodní řízek s hořčicí,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.