Pařížské řízky
Ingredience
4 plátky vepřové kotlety
1 cibule
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 vejce
zelené bylinky (pažitka, petrželka, ...)
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, naskládáme je na sebe a necháme v chladu 2-3 hodniny odpočinout. Pak je obalíme v mouce a z obou stran prudce opečeme na oleji. V jiné nádobě na másle osmažíme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme opečené maso, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Vejce rozklepneme do hrnku a vidličkou rozšleháme. Měkké maso vyjmeme. Je-li šťáva zpod masa řídká a vodnatá, necháme ji odpařit aby zhoustla. Pak do ní vlijeme vejce a mícháme dokud se nesrazí. Na plátek masa dáme na talíři hromádku vaječné směsi a posypeme zelenými bylinkami. Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:
Vepřová žebírka,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Kotlety v marinádě,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Žraločí ploutve,
Kotlety v leču,
Ražniči,
Klobásky v zelenině,
Řízky naruby,
Vepřové plátky po selsku,
Špekáčky v leču se sýrem,
Bramborový točenec,
Malá domácí tlačenka,
Kotlety Tokio,
Znojemské ragů,
Zapečené řízky s hořčicí,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Bigos,
Vepřová kýta v mléce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.