Pařížské řízky
Ingredience
4 plátky vepřové kotlety
1 cibule
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 vejce
zelené bylinky (pažitka, petrželka, ...)
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, naskládáme je na sebe a necháme v chladu 2-3 hodniny odpočinout. Pak je obalíme v mouce a z obou stran prudce opečeme na oleji. V jiné nádobě na másle osmažíme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme opečené maso, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Vejce rozklepneme do hrnku a vidličkou rozšleháme. Měkké maso vyjmeme. Je-li šťáva zpod masa řídká a vodnatá, necháme ji odpařit aby zhoustla. Pak do ní vlijeme vejce a mícháme dokud se nesrazí. Na plátek masa dáme na talíři hromádku vaječné směsi a posypeme zelenými bylinkami. Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:
Zapékané kotlety se sýrem,
Čínské vepřové nudličky,
Zasýřené kotlety,
Bratislavské plecko,
Vepřové karé s jablky,
Chudákova husa,
Masová směs v bramboráku,
Vepřové na smetaně,
Ildinčina klobásovka,
Plovdivské maso,
Špagetová bábovka se špenátem,
Vepřový tokáň ,
Vepřové kostky v leču,
Pórek se šunkou,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Kotlety v zelenině,
Ďábelské kotlety,
Sikulské kotlety,
Marinovaná játra,
Malá domácí tlačenka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.