Pečená krkovička
Ingredience
vepřová krkovička vcelku
sůl
kmín
česnek
cibule
rozmarýn
tymián
mletý pepř
olej
Postup
Pekáč vymažeme olejem, maso též potřeme ze všech stran olejem (vyválím v pekáči), ze všech stran osolíme a libovolně okořeníme, případně napřed potřeme rozmačkaným česnekem. Do pekáče přidáme rozkrájenou cibuli, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme doměkka (asi hodinu a půl, záleží na velikosti kusu masa). Během pečení občas zkontrolujeme, zda není třeba podlít, případně maso přelijeme výpekem, v půlce pečení můžeme obrátit. Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem, hořčicí a cibulí.
Podobné recepty:
Vepřové kostky v leču,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Palačinky s párkem,
Pepřové vepřové,
Lečo s uzeninou,
Diblíkův propálený chřtán,
Bigos,
Chudákova husa,
Smažené klobásy,
Pikantní špekáčky,
Roláda z bůčku,
Zasýřené kotlety,
Kotlety na paprice,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Domácí šunka,
Ražniči,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Utopenci,
Moravští vrabci,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.