Prokládaná kotleta

Hodnocení receptu

Ingredience

2-2,5 kg vepřové kotlety vcelku
200 g anglické slaniny
150 g salámu papikáš
2-3 cibule
olej
marináda: 4 lžíce bílého vína
2 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce pikantní hořčice
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli

Postup

Marinádu připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky (cca 1,5-2 cm), ale nedokrojíme, celý kus zůstane vcelku. Každý plátek z obou stran potřeme marinádou, zbytkem potřeme celý kus zvenku. Pak ho pevně zabalíme do alobalu a na 1-2 dny uložíme do chladna.
Salám nakrájíme (nebo si necháme nakrájet v obchodě) na kolečka trochu silnější než obvykle. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Uleželé maso rozbalíme a do každého zářezu vložíme plátek anglické, dvě kolečka salámu a kolečko cibule. Povrch potřeme olejem, znovu zabalíme pevně do alobalu, vložíme do pekáče (nebo na plech) a do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 2-2,5 hodiny, posledních dvacet minut odkryté. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout a pak dokrojením rozřezů nakrájíme jednotlivé porce.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:06:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři