Vepřová kýta v mléce
Ingredience
1 - 1,5 kg vepřové kýty
1 litr mléka
sůl
pepř
15 - 20 stroužků česneku
zelená petrželka
olej
Postup
Omyté a osušené maso ze všech stran osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso ze všech stran prudce opečeme. Pak je přendáme do zapékací misky nebo menšího pekáčku a přidáme neoloupané stroužky česneku. Zalijeme mlékem, postavíme na plotnu a zahříváme. Až začne mléko vařit, maso otočíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Během pečení maso občas obrátíme. Je třeba hlídat, aby mléko "neuteklo" z pekáče. Mělo by se vypařit asi na poloviční množství. Upečené maso přikryjeme pokličkou a ještě asi 15 minut necháme v troubě. Pak maso vyjmeme z mléka a nakrájíme na plátky. Mléko s česnekem propasírujeme přes hustý cedník, podle potřeby dosolíme a vmícháme drobně pokrájenou zelenou petrželku (nebo rozemnutou sušenou). Maso na talíři přeléváme mléčnou šťávou a podáváme s rýží nebo haluškami.
Podobné recepty:
Rošťáci,
Špaldová pizza,
Bramborová pizza,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Francouzské brambory,
Bratislavské plecko,
Rozmarýnové kotlety,
Vepřová roláda,
Kýta pod zeleninou,
Bábovka - tlačenka,
Irský hrnec,
Zapečené řízky s hořčicí,
Pepřové vepřové,
Vepřové kung-pao,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Doutníky,
Jazyk v pikantní omáčce,
Kavkazská játra,
Balkánská vepřová pečínka,
Vepřový perkelt,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.