Vepřová roláda

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg vepřové kýty nakrájené na plátky 2 cm silné
1 nožička klobásy
4 vejce
100 g anglické slaniny
1 cibule
100 g tvrdého uzeného sýra
1 lžíce dijonské hořčice
hrst zelených bylinek
sůl
mletý pepř
1 lžíce másla
sádlo na vymazání formy

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla osmažíme nadrobno posekanou cibuli dorůžova, zalijeme vejci a necháme je jen lehce srazit, aby nebyla moc tuhá. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme trochu vychladnout. Zatím vymažeme formu sádlem, vyložíme masem tak, aby části plátků přečnívaly ven z formy. Na maso naskládáme tenké plátky slaniny. Do prochladlých vajec vmícháme postrouhaný nebo na malé kostičky pokrájený sýr a posekané bylinky. Vystlanou formu naplníme větší částí vaječné hmoty, zatlačíme do ní klobásu a přikryjeme zbytkem vajec. Všechno překryjeme přečnívajícími plátky masa a stlačíme. Povrch zabalíme do alobalu a formu vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a pečeme dalších 30 minut. Pak odstraníme alobal a dopečeme do změknutí a zezlátnutí masa. Upečenou roládu opatrně překlopíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme na chvíli do trouby, aby celý povrch lehce zčervenal. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout, krájíme až po částečném vychladnutí. Úplně nejlíp se krájí studená. Podáváme teplou s bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:18:22 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři