Vepřová roláda
Ingredience
1 kg vepřové kýty nakrájené na plátky 2 cm silné
1 nožička klobásy
4 vejce
100 g anglické slaniny
1 cibule
100 g tvrdého uzeného sýra
1 lžíce dijonské hořčice
hrst zelených bylinek
sůl
mletý pepř
1 lžíce másla
sádlo na vymazání formy
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla osmažíme nadrobno posekanou cibuli dorůžova, zalijeme vejci a necháme je jen lehce srazit, aby nebyla moc tuhá. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme trochu vychladnout. Zatím vymažeme formu sádlem, vyložíme masem tak, aby části plátků přečnívaly ven z formy. Na maso naskládáme tenké plátky slaniny. Do prochladlých vajec vmícháme postrouhaný nebo na malé kostičky pokrájený sýr a posekané bylinky. Vystlanou formu naplníme větší částí vaječné hmoty, zatlačíme do ní klobásu a přikryjeme zbytkem vajec. Všechno překryjeme přečnívajícími plátky masa a stlačíme. Povrch zabalíme do alobalu a formu vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a pečeme dalších 30 minut. Pak odstraníme alobal a dopečeme do změknutí a zezlátnutí masa. Upečenou roládu opatrně překlopíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme na chvíli do trouby, aby celý povrch lehce zčervenal. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout, krájíme až po částečném vychladnutí. Úplně nejlíp se krájí studená. Podáváme teplou s bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.
Podobné recepty:
Prokládaná kotleta,
Lahůdkové balíčky,
Maso podle Michala Davida,
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Kotlety na houbách,
Masíčko se zeleninkou,
Chobotnice z prvního patra,
Námořnické kotlety,
Řízky naruby,
Střapaté řízky od Irči,
Jižanské kotlety,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Zapečené řízky s hořčicí,
Pórek se šunkou,
Smažené špízy,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Kanonýrský guláš,
Maso na cibuli,
Jazyk v pikantní omáčce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.