Židovská jehla

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
česnek dle chuti
drcený pepř
grilovací koření
muškátový oříšek
olej

Postup

Maso nakrájíme na menší úzké proužky a rozklepeme natenko. Z jedné strany posypeme pepřem a potřeme česnekem. Každý kousek smotáme okořeněnou stranou dovnitř. Zvenku potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Smotky napícháme na jehly střídavě se složenými plátky anglické. Necháme minimálně 4 hodiny uležet, lépe přes noc.
Špízy položíme na rozpálený grilovací plech a grilujeme z každé strany 6-8 minut. Během grilování potíráme směsí oleje a grilovacího koření. Hotové lehce osolíme a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem.
Podáváme s hranolky, zeleninovou oblouhou a tatarskou omáčkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:36:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři