Židovská jehla
Ingredience
600 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
česnek dle chuti
drcený pepř
grilovací koření
muškátový oříšek
olej
Postup
Maso nakrájíme na menší úzké proužky a rozklepeme natenko. Z jedné strany posypeme pepřem a potřeme česnekem. Každý kousek smotáme okořeněnou stranou dovnitř. Zvenku potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Smotky napícháme na jehly střídavě se složenými plátky anglické. Necháme minimálně 4 hodiny uležet, lépe přes noc.
Špízy položíme na rozpálený grilovací plech a grilujeme z každé strany 6-8 minut. Během grilování potíráme směsí oleje a grilovacího koření. Hotové lehce osolíme a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem.
Podáváme s hranolky, zeleninovou oblouhou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Kýta pod zeleninou,
Smažené špízy,
Debrecínské plátky,
Kotlety na másle s jablky,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Vepřová pečeně se sýrem,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Žraločí ploutve,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Vepřový perkelt,
Chalupářská bašta,
Čínské vepřové nudličky,
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš,
Kavkazská játra,
Košovská specialita,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Sikulské kotlety,
Zapečené řízky s hořčicí,
Bramborová pizza,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.