Židovská jehla
Ingredience
600 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
česnek dle chuti
drcený pepř
grilovací koření
muškátový oříšek
olej
Postup
Maso nakrájíme na menší úzké proužky a rozklepeme natenko. Z jedné strany posypeme pepřem a potřeme česnekem. Každý kousek smotáme okořeněnou stranou dovnitř. Zvenku potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Smotky napícháme na jehly střídavě se složenými plátky anglické. Necháme minimálně 4 hodiny uležet, lépe přes noc.
Špízy položíme na rozpálený grilovací plech a grilujeme z každé strany 6-8 minut. Během grilování potíráme směsí oleje a grilovacího koření. Hotové lehce osolíme a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem.
Podáváme s hranolky, zeleninovou oblouhou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Atlantik,
Nadívaná vepřová pečeně,
Maso v mrkvi s hráškem,
Hořčičná kýta v zelenině,
Párkový koláč,
Zapečené kotlety,
Maďarské pikantní plátky,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Francouzské brambory,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Pikantní ježci,
Buřty v pivní lázni,
Kotlety na rýži,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Plecko v zelenině,
Chobotnice z prvního patra,
Kotlety na másle s jablky,
Vepřové plátky s paprikou,
Pikantní pečená žebírka ,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.