Chudákova husa
Ingredience
1 kg brambor
500 g vepřových jater
500 g cibule
4 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
4 stroužky česneku
500 ml vývaru (může být z kostky)
Postup
Očištěná játra nakrájíme na plátky a z obou stran prudce opečeme na lžíci sádla.
Do výpeku přidáme další lžíci sádla a osmažíme na něm pokrájenou cibuli dorůžova.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme zbývajícím sádlem. Do vývaru zamícháme rozmačkaný česnek.
Do pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce osolíme. Plátky jater z obou stran osolíme, okořeníme a naskládáme je na brambory. Na játra urovnáme vrstvu osmažené cibule a na ni druhou polovinu brambor. Opět osolíme a zalijeme vývarem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání (asi hodinu).
Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo kyselou okurkou.
Podobné recepty:
Vepřové s houbami a rozmarýnem,
Medvědí tlapy,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Pórek se šunkou,
Pikantní řízky v těstíčku,
Těstoviny s játry,
Kotlety s uzenou paprikou,
Kotlety po srbsku,
Pikantní špekáčky,
Pikantní omeleta,
Kanonýrský guláš,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vepřová žebírka,
Vietnamská pánev,
Tlačenková podkova,
Kari špagety,
Pečená krkovička,
Pikantní vepřové kotlety ,
Vepřové kostky v leču,
Prokládané brambory,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.