Chudákova husa
Ingredience
1 kg brambor
500 g vepřových jater
500 g cibule
4 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
4 stroužky česneku
500 ml vývaru (může být z kostky)
Postup
Očištěná játra nakrájíme na plátky a z obou stran prudce opečeme na lžíci sádla.
Do výpeku přidáme další lžíci sádla a osmažíme na něm pokrájenou cibuli dorůžova.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme zbývajícím sádlem. Do vývaru zamícháme rozmačkaný česnek.
Do pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce osolíme. Plátky jater z obou stran osolíme, okořeníme a naskládáme je na brambory. Na játra urovnáme vrstvu osmažené cibule a na ni druhou polovinu brambor. Opět osolíme a zalijeme vývarem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání (asi hodinu).
Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo kyselou okurkou.
Podobné recepty:
Řízky s moravankou,
Luxusní špekáčky,
Námořnické kotlety,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Kotlety po srbsku,
Kotlety v leču,
Bábovka - tlačenka,
Kotlety po židovsku,
Přírodní řízek s hořčicí,
Klobásový pudink,
Andulčino maso na zelenině,
Řízky herkules,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Vepřové kung-pao,
Medová pečínka,
Schovančiny plátky,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Vepřový tokáň ,
Zasýřené kotlety,
Vepřový perkelt,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.