Chudákova husa
Ingredience
1 kg brambor
500 g vepřových jater
500 g cibule
4 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
4 stroužky česneku
500 ml vývaru (může být z kostky)
Postup
Očištěná játra nakrájíme na plátky a z obou stran prudce opečeme na lžíci sádla.
Do výpeku přidáme další lžíci sádla a osmažíme na něm pokrájenou cibuli dorůžova.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme zbývajícím sádlem. Do vývaru zamícháme rozmačkaný česnek.
Do pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce osolíme. Plátky jater z obou stran osolíme, okořeníme a naskládáme je na brambory. Na játra urovnáme vrstvu osmažené cibule a na ni druhou polovinu brambor. Opět osolíme a zalijeme vývarem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání (asi hodinu).
Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo kyselou okurkou.
Podobné recepty:
Medová pečínka,
Smažené klobásy,
Přírodní řízek s hořčicí,
Smažený sýr se šunkou,
Bábovka - tlačenka,
Lečo s uzeninou,
Pikantní ježci,
Párkový koláč,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Ražniči,
Athénská jehla,
Znojemské plátky,
Kotlety na šlehačce,
Masová směs v bramboráku,
Jazyk v pikantní omáčce,
Diblíkův propálený chřtán,
Roláda z bůčku,
Vepřové plátky po selsku,
Zapékané kotlety se sýrem,
Těstoviny s játry,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.