Chudákova husa
Ingredience
1 kg brambor
500 g vepřových jater
500 g cibule
4 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
4 stroužky česneku
500 ml vývaru (může být z kostky)
Postup
Očištěná játra nakrájíme na plátky a z obou stran prudce opečeme na lžíci sádla.
Do výpeku přidáme další lžíci sádla a osmažíme na něm pokrájenou cibuli dorůžova.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme zbývajícím sádlem. Do vývaru zamícháme rozmačkaný česnek.
Do pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce osolíme. Plátky jater z obou stran osolíme, okořeníme a naskládáme je na brambory. Na játra urovnáme vrstvu osmažené cibule a na ni druhou polovinu brambor. Opět osolíme a zalijeme vývarem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání (asi hodinu).
Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo kyselou okurkou.
Podobné recepty:
Zapečené řízky s hořčicí,
Pikantní řízky v těstíčku,
Růžové řízky,
Lahůdkové balíčky,
Chobotnice z prvního patra,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Zázvorová vepřová pečeně,
Jazyk v pikantní omáčce,
Tlačenková podkova,
Ďábelské kotlety,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Pikantní maso,
Těstoviny s klobásou,
Těstoviny zase jinak,
Vepřové maso v zelenině,
Buřty v pivní lázni,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Chalupářská bašta,
Bratislavské plecko,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.