Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Ingredience
2 vepřové jazyky
1 cibule
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
omáčka: 2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce oleje
vývar
2 - 3 lžíce strouhaného křenu
pepř a sůl
Postup
Očištěné jazyky uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořením doměkka. Ještě horké sloupneme a nakrájíme na plátky. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí, můžeme zjemnit kousíčkem másla. Plátky masa podáváme s vařenými brambory, přelité omáčkou.
Podobné recepty:
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Kotlety na rýži,
Vepřová pečeně se sýrem,
Maso v mrkvi s hráškem,
Pradědovo tajemství,
Rozlítaný ptáček ,
Špekáčky v leču se sýrem,
Vepřové kousky v těstíčku,
Kotlety v zelenině,
Pikantní řízky v těstíčku,
Vepřové kotlety v majonéze,
Andulčino maso na zelenině,
Nikitin pekáček ,
Doutníky,
Vepřové kostky v leču,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Oběd z papiňáku,
Vepřové kung-pao,
Maďarské pikantní plátky,
Jižanské kotlety,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.