Gratinované vepřové medailonky
Ingredience
600 g vepřové panenky
400 g šunky
drcený pepř
4 lžíce oleje
sůl
2-3 zelené papriky
velká cibule
300 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
100 g nivy
1 stroužek česneku
Čas přípravy
70 minut
Postup
Vepřovou panenku nakrájíme na medajlonky silné asi 5 cm. Lehce naklepeme, každý medajlonek obalíme plátkem šunky a převážeme provázkem. Maso osolíme a opepříme. Papriky a cibuli nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací formy. Medailonky opečeme na rozpáleném oleji, poté je přendáme na zeleninu a překapeme výpekem. Zbylý olej přelijeme do kastrůlku, přidáme mouku a lehce ji orestujeme. Za neustálého míchání přiléváme mléko a utřený česnek a vaříme 5 minut. Nakonec přidáme nivu nakrájenou na kostky a necháme rozpustit. Omáčkou přelijeme medajlonky a zapékáme asi 5 minut na 180 °C.
Podobné recepty:
Pikantní maso,
Pikantní ježci,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Čínské vepřové nudličky,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Pepřové vepřové,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Masová směs v bramboráku,
Marinovaná játra,
Zapečené kotlety,
Ildinčina klobásovka,
Kanonýrský guláš,
Pečeně se švestkami,
Sikulské kotlety,
Řízky herkules,
Vepřový perkelt,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Vietnamská pánev,
Azu,
Smažený sýr se šunkou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.