Gratinované vepřové medailonky
Ingredience
600 g vepřové panenky
400 g šunky
drcený pepř
4 lžíce oleje
sůl
2-3 zelené papriky
velká cibule
300 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
100 g nivy
1 stroužek česneku
Čas přípravy
70 minut
Postup
Vepřovou panenku nakrájíme na medajlonky silné asi 5 cm. Lehce naklepeme, každý medajlonek obalíme plátkem šunky a převážeme provázkem. Maso osolíme a opepříme. Papriky a cibuli nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací formy. Medailonky opečeme na rozpáleném oleji, poté je přendáme na zeleninu a překapeme výpekem. Zbylý olej přelijeme do kastrůlku, přidáme mouku a lehce ji orestujeme. Za neustálého míchání přiléváme mléko a utřený česnek a vaříme 5 minut. Nakonec přidáme nivu nakrájenou na kostky a necháme rozpustit. Omáčkou přelijeme medajlonky a zapékáme asi 5 minut na 180 °C.
Podobné recepty:
Pórek se šunkou,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Pikantní ježci,
Chalupářská bašta,
Smažené špízy,
Gyros řízky,
Pečeně se švestkami,
Maso na cibuli,
Pajšl,
Jižanské kotlety,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Ražniči,
Moravští vrabci,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Pikantní pečená žebírka ,
Maso pečené v zelí,
Kotlety v marinádě,
Medvědí tlapy,
Masová směs v bramboráku,
Rozlítaný ptáček ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.