Nadívaný vepřový bůček
Ingredience
1,2 kg libového vepřového bůčku bez kostí
česnek
sůl
drcený kmín
nádivka:
2 až 3 rohlíky
mléko
4 vejce
100 g salámu
čerstvé bylinky
sůl
Čas přípravy
150 minut
Postup
Do bůčku prořízneme kapsu, jejíž vnitřek potřeme česnekem utřeným se solí, lehce posypeme drceným kmínem a naplníme nádivkou. Příprava nádivky: Rohlíky pokrájíme , zalijeme mlékem a po rozmočení mléko vymačkáme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, nasekáme a vmícháme do rohlíků. Přidáme 2 syrová vejce, jemně nakrájený salám a bylinky. Nádivku přisolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak kapsu spíchneme jehlicí nebo zašijeme, povrch bůčku osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme asi 2 hodiny dozlatova. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s brambory nebo nastudeno s bramborovým salátem.
Podobné recepty:
Maso pečené v zelí,
Vepřové kostky se zeleninou,
Kotlety po srbsku,
Vepřové nadivoko,
Pikantní ježci,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Oběd z papiňáku,
Plovdivské maso,
Marinovaná játra,
Špagetová bábovka se špenátem,
Vepřová žebírka,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Pikant-kotlety v alobalu,
Špaldová pizza,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Maso v mrkvi s hráškem,
Nikitin pekáček ,
Masová směs v bramboráku,
Těstoviny s játry,
Vepřové plátky po selsku,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.