Bramborový dort
Ingredience
900 g syrových brambor
1 mladá cuketa
200 ml smetany na vaření
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 lžíce posekané petrželové nati
1 lžička oregana
kousek másla
200 g tvrdého sýra
3 naťové cibulky
3 ředkvičky
Postup
Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucenou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Formu uzavřeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 60 minutách alobal sejmeme a dopečeme dozlatova. Po vytáhnutí z trouby necháme ve formě částečně vychladnout. Odstraníme boční část formy a dort ozdobíme cibulovou natí a nakrájenými ředkvičkami.
Podobné recepty:
Zapečené brambory s bylinkami,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Kokosový chlebík,
Chléb skoro jako Šumava,
Špagety se třemi druhy sýra,
Rýžový pudink,
Halušky s brynzou,
Kari cuketa s tofu,
Langoše z ledničky,
Vařené kukuřičné klásky,
Květák na mozeček,
Bylinkové brambory,
Čili špagety,
Čočka s rýží,
Pikantní smažený sýr,
Nivovo-cibulový nářez,
Bramborák se zelím,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Zeleninové palačinky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.