Kuře po řecku

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kuře
brambory
1 menší celer
4-5 mrkví
2-3 cibule
5 stroužků česneku
3 jablka
sůl
marináda: šťáva ze 2-3 citronů
stejné množství olivového oleje
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžičky sojové omáčky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička sušené bazalky

Postup

Začneme přípravou marinády: vymačkáme šťávu z citronů a dolijeme zhruba stejné množství oleje. Přidáme všechno ostatní a důkladně promícháme. Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti), mrkev a cibuli na proužky, celer na plátky. Promícháme s marinádou, menší část marinády si necháme na kuře. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády. Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na povrch rozložíme na osminky pokrájená jablka a na ně maso. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa (asi 40 minut), pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 18:01:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři