Pórek se šunkou
Ingredience
1 kg pórku
250 g šunky (nebo šunkového salámu)
200 g tvrdého sýra
6-8 lžic strouhanky
2 lžíce másla
200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1 vejce
sůl
muškátový oříšek
Postup
Očištěný pórek nakrájíme na špalíky cca 2 cm. Nasypeme je do osolené vařící vody a 2 minuty povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zbytek strouhanky smícháme s nastrouhaným sýrem. Do zapékací misky rozprostřeme okapaný pórek a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Navrstvíme šunku a na ni sýr se strouhankou. Na povrch naskládáme tenké plátky zbylého másla a rovnoměrně přelijeme jogurtem (smetanou) ve kterém jsme rozmíchali vejce. Vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu (cca 25 minut). Podáváme s vařenými bramborami.
Podobné recepty:
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Pikantní omeleta,
Malá domácí tlačenka,
Utopenci,
Zapékané kotlety se sýrem,
Pekingští hadi,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Těstoviny s klobásou,
Kotlety v marinádě,
Špekáčky v leču se sýrem,
Vepřový perkelt,
Zapečené řízky s hořčicí,
Maso pečené v zelí,
Krabí závitky,
Medová pečínka,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Smažený sýr se šunkou,
Nadívaný vepřový bůček ,
Balkánská vepřová pečínka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.